48H 2015 – Silver för print

I torsdags var det dags för 48H 2015, Sveriges största reklamtävling för studenter. Jag var med som Copywriter och 48 timmar senare stod jag på Fotografiska och tog emot andrapris för bästa printannons..

Allt började på SF Skandia där jag parades ihop med tre främmande personer. En AD från Berghs och två strateger från Lunds universitet och Malmö högskola. Och så jag, copywritern från Medieinstitutet. Tillsammans bildade vi grupp 61 och skulle under 48H arbeta med att ta fram en printannons och en digital lösning för en hitintills hemlig organisation.

Under briefsläppet presenterades årets organisation – jagvillhabostad.nu, en partipolitisk obunden organisation för unga bostadssökande som tröttnat på bostadsbristen.

Vårt uppdrag: Att öka medvetenheten om bostadsbristen och hur unga drabbas samt få målgruppen att förstå att det är ett samhällsproblem som drabbar alla.
Målgruppen: Citypaketets läsare – det vill säga alla de som läser DN, Sydsvenskan och Göteborgsposten till morgonkaffet.

Vi hade turen att få byråplats på INGO där vi kunde sitta och jobba under större delen av 48H. Efter en snabb lunch satte vi igång med research, målgruppsdefiniering och började så småningom brainstorma idéer till vår printannons. Större delen av första dygnet ägnade vi åt att ta fram nya idéer och för att sedan skrota dem..

Men, någonstans under våra två intensiva dygn tillsammans hittade vi vår idé. En idé som definitivt var vågad men som vi bestämde oss för att köra på hela vägen. Många timmar och sponsordrycker senare var vi äntligen nöjda. En printannons med ett provocerande budskap samt en digital lösning var färdiga och klara för inlämning.

Lördagkväll och vernissage på Fotografiska. Efter att ha spanat in alla bidrag och minglat runt var det äntligen dags för prisutdelning. Juryn presenterade vinnarna och min grymma klass på Medieinstitutet kunde till slut briljera med hela 3 pristagare! Min grupp vann Silver för Print, Madde vann Silver i Digitala och Sara tog hem Guld för Print. Hur coolt?!

48H Print – Silver

48h-silver-print

”Bostadsfrågan väcker starka känslor. Precis som den här annonsen. Spetsigt, intresseväckande och med en form som tar för sig är detta bidrag omöjligt att bläddra förbi. På andraplats hamnar ett bidrag som väckte debatt och delade juryn i två läger. Silvret går till grupp 61.”

Gruppmedlemmar: Julia Peterson, Niklas Runsten, Sara Trangärd, Alexandra Holm.

För mig har 48H varit en sjukt rolig upplevelse och jag är glad att jag valde att delta. Tävlingen har tvingat mig att kliva utanför min bekvämlighetszon och utmana min kreativitet. Jag har fått arbeta tillsammans med 3 fantastiska personer och haft himla kul på vägen. Fan, vilken tur att vi vågade köra på vår idé och lyckades förmedla vårt budskap. För mig känns det stort att delta i 48H för första gången och vinna andrapris! Att dela Sveriges tyngsta jury itu är inte illa jobbat på 48 timmar ;)

Läs mer om 48H och vinnarbidragen i Resumé.

2 comments on “48H 2015 – Silver för print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *