Årsresumé – 2015 i bilder

Snart nyår men innan 2016 är det dags för en sammanfattning av året som gått. Min årsresumé av 2015, ett år med mycket fokus på utbildning och karriär :)

Januari

I januari avslutade vi vårt första terminsprojekt under utbildningen Webbkommunikatör Sociala medier på Medieinstitutet. Min grupp gjorde ett fiktivt men sjukt roligt projekt för Sveriges första kattcafé (påhittad kund) där vi tog fram en färdig hemsida i wordpress. Sedan var det dags för januarimingel på Medieinstitutet där vi visade upp våra projekt och minglade med folk från branschen.

kattcafe-terminsprojekt-medieinstitutet-alexandraholm  terminsprojekt-kattcafe-medieinstitutet

Februari

Sedan var det dags för första praktikperioden under utbildningen. Jag gjorde min praktik på Careeron som onlinemarknadsförare och social media manager. Där ansvarade jag bland annat för att leverera relevant innehåll till företagets olika söktjänster, och skrev i samband med det flera blogginlägg på engelska. Jag har samlat alla mina blogginlägg i min portfolio. Förutom att vara ute på praktik firade jag såklart även alla hjärtans dag med Billy, som ni kan läsa mer om i mitt inlägg valentines day.

alexandraholm-blogginlagg-careeron

Mars

Efter praktiken deltog jag i 48H. Sveriges största reklamtävling av och för studenter. En sjukt rolig upplevelse där jag deltog som copywriter och 48 timmar senare stod på scen på Fotografiska och tog emot andrapris för bästa printannons, läs mer på 48H 2015 – Silver för print. Hann även med att gå på Webbdagarna 2015 och bland annat lyssna på coola Clara Henry.

alexandra-holm-48h-silver-printvinnare-print-48h-alexandraholm

webbdagarna-2015-medieinstitutet-alexandraholm

April

Oklart vad jag gjorde i april då jag missat att blogga helt.. ;)

Maj

Under maj hade jag fullt upp med skolarbeten, projekt och inlämningsuppgifter på Medieinstitutet. Till kursen praktiskt skrivande intervjuade jag Billy om hans adoption och resa från Bangkok till Odenplan och recenserade boken Stål, läs Lika hett som stål.

billy-hugoson-intervju stal-silvia-avallone-recension-alexcrystals

Juni

Äntligen dags för lite semester efter en intensiv vårtermin. Vi drog till landet och firade midsommar och njöt av god mat som sig bör under Vacay!

alexandra-holm-sommar-landet

Juli

Tillbaka i stan och med Odenplan som bas passade vi på att leva storstadsliv och vi körde en hel vända på Stockholms museer, noga sammanfattat i Stockholm sightseeing. Dessutom fyllde jag år och firade min 27 års dag tillsammans med Billy och Max. Jag fick bland annat ett nytt moderkort, nätaggregat och en processor så en del av födelsedagen ägnade vi åt att uppgradera min steam machine.

alexandra-billy-sommar-blogg

alexandraholm-fodelsedag

upgrade-steam-machine

Augusti

Augustimånad spenderade vi till stor del på landet på Torö där vi levde båtliv, solade, badade och hade det allmänt nice.

arsresume-2015-blogg

September

Tillbaka på Medieinstitutet var det dags för den andra praktikperioden under min utbildning till Webbkommunikatör inom sociala medier. Denna gång praktiserade jag som kommunikatör på Jusek och spenderade 10 grymma veckor på förbundets kommunikationsavdelning. Det blev bland annat en del workshops och arbete med extern och intern kommunikation. Dessutom var Max med på TV-inspelning av Veterinärerna.

arsresume-2015-alexcrystals

Oktober

Under min praktik på Jusek fick jag gå på flera intressanta event. Jag följde med Juseks studentmedlemmar på studiebesök hos Kvinna till Kvinna och PR-byrån Presskontakterna. Dessutom var jag med på Skyddsombudens dag på Saco och lyssnade på en intressant föreläsning om psykosocial arbetsmiljö. Roade mig även med att göra ett inlägg, Best of Maxcat 2, med nya bilder på min älskade katt Max.

jusek-saco-student-event

November

I november var det dags att säga hejdå till Jusek efter en grym praktikperiod, läs min sammanfattning av praktiken i inlägget LIA 2 på Jusek. Jag gick på fest med temat Neon Space Hallowen och hade även turen att få en studentbiljett till Internetdagarna. Här sammanfattar jag årets keynotes på Internetdagarna 2015 och passen Var är brudarna? samt #SEOdagen på Internetdagarna 2015.

jusek3 jusek-kansli-nybrogatan-stockholm

neon-space-halloween-party-alexcrystals-rave

ind3

December

I december fixade jag praktikplats på Meltwater där kommer praktisera som omvärldsanalytiker. Dessutom så skrev jag ett inlägg med tips och fakta för dig som är intresserad av att studera till Webbkommunikatör inom sociala medier på Medieinstitutet. Och så firade jag ju jul såklart :)

meltwater-stockholm

socialamedier-webbkommunikator-alexandra

jul-2015-kollage

Gott nytt år!

alexcrystals-arsresume-2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *