Extern och intern kommunikation

Som praktikant på Juseks kommunikationsavdelning har jag många olika arbetsuppgifter. Extern och intern kommunikation är två exempel på arbetsuppgifter som ingår under min praktik som kommunikatör på fackförbundet Jusek.

Sedan 2010 bedriver Jusek ett mentorskapsprogram för invandrande akademiker. För att uppmärksamma mentorskapet och dess 5-års jubileum – intervjuade jag Charlotte Tarschys som är opinionsbildare på Jusek och projektledare för mentorskapsprogrammet. Intervjun blev en nyhetsartikel på Juseks externa webbplats som ni hittar här: Stort intresse för Juseks mentorskapsprogram för invandrande akademiker.

jusek-mentorskapsprogram-invandrande-akademiker

Jusek har ett välutvecklat intranät som all personal har tillgång till. Där finns bland annat minnesanteckningar och information om arbetet på de olika avdelningar som ingår i Juseks kansli. På intranätet finns även ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell information om vad som händer i organisationen.

Jag har jobbat en del med intranätet och lagt upp ny information i flödet. I samband med att jag började min praktik fixade jag intervjuer med mig själv och en annan praktikant på Jusek till intranätet. Just nu hjälper jag även Juseks rekryteringsteam med sin internkommunikation och skapar en sida där teamet kan informera övriga i organisationen om sitt arbete.

intervju-intranat-alexandra-holm

Insåg under lunchen idag att snart hälften av min praktikperiod redan har gått.. På fredag är det dags för halvtidsavstämning på Medieinstitutet och det ska bli spännande att höra hur de andra i klassen har det på sin LIA :) Vi hörs! /Praktikanten

praktikant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *