Intern @Meltwater

Nu är jag ute på min sista praktik innan jag blir färdigutbildad Webbkommunikatör inom sociala medier. Under 10 veckor praktiserar jag som omvärldsanalytiker och marknadsförare på Meltwater. Här kommer en sammanfattning av min första vecka som intern på Meltwater.

Meltwater arbetar med omvärldsbevakning- och analys av redaktionella och sociala medier. Bolaget grundades i Oslo 2001 av Jörn Lyseggen och har sedan starten blivit världsledande på global omvärldsbevakning.

meltwater-stockholm-kontor

Eftersom jag varit intresserad av möjligheterna med omvärldsbevakning ända sedan första terminen på Medieinstitutet, känns det spännande att få göra min praktik på ett så framgångsrikt och inspirerande bolag som Meltwater.

meltwater-stockholm

Min första vecka på Meltwaters Stockholm har varit oerhört rolig, intensiv och intressant. Jag har gått en introduktionsutbildning där jag lärt mig mer om Meltwaters verksamhet och fått en genomgång av företagets olika produkter och verktyg.

alexandraholm-annonsering-pa-instagram-meltwater

Dessutom har jag skrivit blogginlägg och pressmeddelande till Meltwaters hemsida. Mitt första inlägg handlar om annonsering på Instagram och är del ett i Meltwaters bloggserie om Instagram Ads. Läs hela mitt blogginlägg om möjligheterna med annonsering på Instagram för svenska företag här.

alexandra-holm-intern-meltwater

Imorgon är det dags för vecka två på Meltwater och jag är riktigt taggad på att få komma igång med analys. På tisdag kör Meltwater frukostseminarium med grymma Frida Boisen på temat ”Så lyckas du i sociala medier” som också ska bli sjukt kul att vara med på.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *