Kommunikatör på Jusek

Inne på vecka tre av min praktik, eller LIA som vi kallar det på Medieinstitutet. Den här gången gör jag min praktik på fackförbundet Jusek, där jag under 10 veckor praktiserar som kommunikatör på kommunikationsavdelningen.

Jusek är ett fackförbund för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, samhällsvetare och kommunikatörer. Förbundet är ett av de största  inom SACO – Sveriges akademikers centralorganisation. Jusek är partipolitiskt obundet och har i nuläget ett medlemsantal på drygt 85 000 personer.

Jag sitter på huvudkontoret vid Östermalmstorg och på plats i huset finns förutom Kommunikationsavdelningen även 5 andra avdelningar; Samhällspolitiska avdelningen, Marknad och karriär, Offentliga förhandlingsavdelningen, Privata förhandlingsavdelningen och Administrativa avdelningen. Förbundet har 90 anställda och 40 studentmarknadsförare.

Första veckan handlade främst om att jag skulle bli varm i kläderna på avdelningen, komma igång med alla system och få ökad förståelse för hur Jusek arbetar. Min första dag som praktikant började med att jag deltog i månadsmötet som VD:n för Jusek inledde.
Jag fick också följa med min handledare Harald Lindkvist, kommunikationschef på Jusek, på ytterligare två möten; ett förvaltningsmöte om Jussi som är det egna verksamhetssystemet och ett möte med chefen för rekrytering och förmåner.

praktikant-pa-jusek

Dag två deltog jag i ett omvärldsbevakningsmöte där man från den samhällspolitiska avdelningen träffas, går igenom viktiga händelser och pratar om vad som är på gång. Jag gjorde även omvärldsspaning av Juseks studentkonto och medlemstidningen Karriärs närvaro på Instagram i relation till sina konkurrenter. Dessutom hann jag självklart med lite fredagsfika på kontoret ;)

Tiden går som vanligt fort under praktiken och jag känner redan att jag har lärt mig mycket vilket är superkul. Nu har jag lite jobb att göra så berättar mer om vad jag får vara med om som praktikant på Jusek i nästa inlägg :) Vi hörs!

3 comments on “Kommunikatör på Jusek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *