LIA 2 på Jusek

Efter hela 10 veckors praktik på Jusek, är jag tillbaka i skolbänken på Medieinstitutet och kör sista rycket innan examen i april. Här kommer en sammanfattning av min tid som praktikant på Juseks kommunikationsavdelning.

Jag har alltså praktiserat som kommunikatör på Juseks kommunikationsavdelning. För er som behöver en inledande repetition av Jusek, rekommenderar jag att läsa mitt första praktikinlägg Kommunikatör på Jusek.

alexandraholm-praktik-jusek
Foto: Katerina Stoevska

Som praktikant på Jusek har jag varit delaktig i arbetet på kommunikationsavdelningen och medverkat på olika möten; månadsmöten, kommunikatörsmöten och redaktionsmöten för att nämna några få. Jag har även deltagit i olika workshops som du kan läsa mer om i mitt inlägg Workshops på Jusek och arbetat med såväl Extern som intern kommunikation.

Under praktiken har jag bland annat..

Skrivit artiklar och notiser till Juseks medlemstidning Karriär

alexcrystals-tidningen-karriar-jusek

Arbetat med text och språklig samt grafisk profil till rapporten ”Hur mår Skatteverket?”

jusek-praktik-rapport-skatteverket

Presenterat min omvärldsspaning och analys som jag gjorde av Jusek och Karriär på Instagram för kommunikationsavdelningen och tidningsredaktionen

jusek-instagram

Jag har också följt med på flera intressanta event som jag har bloggat om här:

Som praktikant på Jusek har jag verkligen fått vara med om många spännande saker och utvecklats i min framtida yrkesroll som kommunikatör. Jag har dessutom fått riktigt bra koll på det här med fackförbund. För även om jag hade viss koll sen innan, har min kunskap om vad fackförbund faktiskt gör och varför de är så viktiga, ökat med några 100 % efter min tid på Jusek.

jusek-nybrogatan-stockholm

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag har haft en grym praktik på Jusek. Jag har lärt mig oerhört mycket och definitivt ökat mina kunskaper inom området för kommunikation. Jag har dessutom fått större insikt i hur man arbetar på en kommunikationsavdelning vilket har varit oerhört intressant och värdefullt för mig. Med handen på hjärtat kan jag verkligen rekommendera Jusek som företag för andra studenter att göra sin praktik på :)

2 comments on “LIA 2 på Jusek

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *