Most wanted tech 2014

Nymi

Nymi är ett smart armband som ersätter kort, nycklar och koder. Armbandet, som är utvecklat av Bionym, läser av din hjärtrytm och identifierar att det är just du som bär det. Detta görs genom Heart ID, Nymis patenterade och biometriska teknik för autentisering. När man har på sig armbandet kan man låsa upp sina enheter och logga in enbart genom att identifiera sig med sitt unika Heart ID.

Nymi är det smarta armbandet som känner av din hjärtrytm

Idag består Nymis system av funktioner som gör det möjligt att låsa upp smartphones samt logga in på datorer och hemsidor. Inom en snar framtid är tanken att tekniken ska kunna användas som identifikation istället för traditionella nycklar och koder. Genom Nymis sensor kommer man alltså automatiskt till exempel kunna låsa upp bilen och betala i affären. Hur coolt?

Nymi smart armband som ersätter kort, nycklar och koder

Nymi

Sense Sleep Monitor

Hello är företaget som kan ha lösningen på våra sömnproblem. De har tagit fram produkten Sense sleep monitor, som mäter sömnen och levererar smart data som berättar hur och varför vi sover som vi gör. Sense består av en väckarklocka och ett så kallat sleep pill, som fästs på huvudkudden. Med hjälp av ljud, ljus och temperatur mäter Sense sömnen och ser dessutom till att vi vaknar vid rätt tidpunkt i sömncykeln.

Kopplad till användarens smartphone presenteras en sömnanalys i den tillhörande appen, som ger insikt i varför man till exempel vaknade mitt i natten och inte kunde somna om. Med en mängd smarta funktioner som analyserar förutsättningarna för en god natts sömn, kan Sense till exempel berätta om temperaturen i sovrummet varit för hög eller vilka ljud som orsakat störningar i sömnen.

Sense Sleep Monitor kan vara lösningen på våra sömnproblem

Jabra Sport Pulse Wireless

Trådlösa hörlurar som mäter pulsen och utlovar grymt ljud känns som den perfekta lösningen för gymmet och på löprundan. Jabra Sport Pulse Wireless är hörlurar designade för träning med inbyggd pulsmätare och röstcoaching. Med appen Jabra Sport Life håller man koll på träningspassen med inbyggd träningskontroll och konditionstester. Hörlurarna är uppkopplade till telefonen via bluetooth och har en batteritid på 5 timmar.

Jabra trådlösa hörlurar med inbyggd pulsmätare

jabra-sport-life-app

Jabra kostar runt 1800 kr och finns att köpa på bland annat Teknikmagasinet och Löplabbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *