Praktikplats på Meltwater

Under vårterminen gör jag min sista praktik på utbildningen Webbkommunikatör inom sociala medier. Denna gång ska jag vara på omvärldsbevakningsföretaget Meltwater vilket ska bli superspännande.

Meltwater

Meltwater grundades 2001 i Oslo och är idag världsledande på global omvärldsbevakning. Med Meltwaters verktyg kan kunder bevaka såväl redaktionella som sociala medier samt offentliga protokoll. Dessutom erbjuder Meltwater sina kunder kvalitativa medieanalyser och skräddarsydda medierapporter.

Ända sen jag fick upp ögonen för omvärldsbevakning under första terminen på Medieinstitutet, har jag tyckt att det är ett intressant område. Sedan dess har jag omvärldsbevakat både privat och i jobbsammanhang och valde därför att söka mig till Meltwater inför LIA3.

Jag ska göra min praktik på Meltwaters analysavdelning och delta i arbetet med att utveckla rapporterna för sociala medier. Ska bli sjukt kul att göra min sista praktik på Meltwater, sätta mig in i verktygen och bli riktigt vass på omvärldsbevakning och analys :)

alexcrystals-lia3-meltwater

Vi hörs!

2 comments on “Praktikplats på Meltwater

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *