Stockholm Sightseeing

Under de senaste veckorna har jag besökt ett antal sevärdheter och museer i Stockholm. För den som är på besök i stan, eller precis som oss inte reser bort under sommaren, finns det en hel del att se och göra på hemmaplan. Här kommer några av mina bästa tips på sightseeing i Stockholm.

Tekniska Museet

På Tekniska pågår just nu utställningen Digital Revolution som handlar om hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Genom tekniken blir besökaren en del av utställningen och man får följa med på en resa från 1970-talets persondator till enkla spel och vidare in i framtiden. På Tekniska Museet hittar man även en mängd andra utställningar om dataspel, energi och livet i en gammal järngruva för att nämna några.

Museivägen 7, Gärdet.
Inträde: 150 kr
Tekniska Museet

Aquaria

På Aquarias Vattenmuseum kan man uppleva natt och dag i en levande regnskog med växter, djur och fiskar från Sydamerika. I havsakvariet finns hajar, muränor, stimfiskar, koraller och kräftdjur. Dessutom pågår utställningen Sagolika Sjöhäst där man kan titta på sjöhästar och lära sig mer om de annorlunda djuren.

Falkenbergsgatan 2, Djurgården.
Inträde: 100 kr
Aquaria

Naturhistoriska Museet

På Naturhistoriska Riksmuseet pågår en rad olika utställningar. Bland annat Den mänskliga resan om människans utveckling under 7 miljoner år framtill idag, Fossil och evolution om dinosaurier och Skatter från jordens inre där olika mineraler och ädelstenar visas.

naturhistoriska-museet-stockholm

Frescativägen 40, Universitetet.
Inträde: 100 kr
Naturhistoriska Museet

Vasamuseet

På Vasamuseet finns Vasa som är världens enda bevarade 1600-talsskepp och en unik konstskatt. Vasaskeppet består till mer än 98 procent av originaldelar och är prytt med hundratals snidade skulpturer. Runt skeppet finns tio olika utställningar som bland annat berättar om Vasaskeppets historia och livet om bord på båten.

Galärvarvsvägen 14, Djurgården
Inträde: 130 kr eller 100 kr för studenter
Vasamuseet

Skansen

Skansen är Sveriges äldsta djurpark och friluftsmuseum. Här kan man bland annat titta på nordiska djur som björn, ren, älg och säl. Dessutom finns många olika byggnader som visar hur Sverige har sett ut förr i tiden.

Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården
Inträde 170 kr
Skansen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *