Studentbesök med Jusek på Presskontakterna

Jag följde med Juseks studentmedlemmar till Presskontakterna, en skandinavisk PR byrå med kunder som River Island, Hugo Boss och Rituals.

Presskontakterna är en strategisk PR byrå inriktad på mode och skönhet med kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Många var intresserade av Presskontakterna och ett stort gäng av Juseks studentmedlemmar kom till Stockholmskontoret för att lära sig mer om vad det innebär att arbeta på en PR byrå.

jusek-studentevent-presskontakterna

Där träffade vi Emelie, Sverigechef & Head of Accounts, och Olivia, Junior PR-konsult på Presskontakterna i Stockholm, som berättade om hur de arbetar med varumärkesbyggande och strategisk PR.

”Det bästa med att jobba här är den kreativa miljön och att ingen dag är den andra lik.”

Inom strategisk PR ryms många områden; showroom, mediebevakning, event, trendanalys och varumärkesbyggande är bara några av alla tjänster som Presskontakterna erbjuder sina kunder.

presskontakterna-jusek-studentbesok presskontakterna-showroom-pr

För att kunna göra ett bra jobb som genererar resultat, krävs ofta ett strategiskt och långsiktigt arbete. Emelie och Olivia berättade om att man får vara beredd på att PR är långsamt och att det tar tid innan man kan leverera return of investment till kunden.

”Med magkänsla kommer man långt. Tror man själv på produkten så gör man självklart ett bättre jobb.”

Bland de som jobbar på Presskontakterna har många en utbildning inom ekonomi eller reklam & PR. En del började sin karriär på byrån som praktikanter innan de tog steget vidare till PR-konsulter.

För den som är intresserad av att jobba på Presskontakterna krävs relevant utbildning och ett stort intresse för mode eller skönhet. Social kompetens, kreativitet och problemlösning toppar listan över de egenskaper som efterfrågas. Även kontakter inom mode eller skönhetsbranschen och tidigare erfarenhet av försäljning är meriterande.

presskontakterna-showroom-stockholm

För mig var det superintressant att besöka Presskontakterna och få en inblick i strategisk PR som är ett spännande område. Det var också kul att lära sig mer om hur man arbetar med PR specifikt för mode och skönhet, och självklart även att få besöka Presskontakternas imponerande showroom :)

2 comments on “Studentbesök med Jusek på Presskontakterna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *