Terminsprojekt – Kattcafé

I slutet av vår första termin på Medieinstitutet var det dags för oss blivande webbkommunikatörer att applicera höstens kunskaper i ett projekt. Med nya skills i ämnen som projektledning, kommunikation, foto och webbproduktion var syftet att planera och skapa en hemsida till en specifik målgrupp.

Projekt Kattcaféet

Eftersom kattcaféer länge varit populära i Japan och trenden har spridit sig till allt fler länder de senaste åren, tyckte vi att det vore spännande att göra en hemsida för ett svenskt kattcafé. Projekt Kattcaféet är dock ett fiktivt projekt med påhittad kund, eftersom det tyvärr inte finns något svenskt kattcafé än.

Det hindrade oss dock inte från att arbeta som om Sveriges första Kattcafé verkligen existerade – och var i stort behov hemsida för att marknadsföra sig. I 1 ½ månad har jag tillsammans med min grymma projektgrupp alltså arbetat med att planera, skapa och utforma en anpassad hemsida för Sveriges första kattcafé. Projektmålet var att leverera en färdig hemsida gjord i wordpress och kopplad till sociala medier, som återspeglar Kattcaféets verksamhet och budskap med en luftig, mysig och fräsch design.

Kattcaféet – från idé till färdigt koncept..

terminsprojekt-kattcafe

kattcafe-terminsprojekt-medieinstitutet

Under terminsprojektet har vi bland annat arbetat med dokument som uppdragsbeskrivning, kreativ brief och projektplan för att nämna några. Vi har brainstormat idéer, färger, design och innehåll till hemsidan och gjort wireframes där vi skissat upp en grundläggande struktur och layout.

Dessutom har vi:

  • Skapat konton för sociala medier och gjort en kommunikationsplan för dessa
  • Utformat en grafisk logotyp, skrivit texter och fotograferat bilder till hemsidan
  • Använt oss av HTML & CSS när vi gjort hemsidan för att anpassa temat och få till rätt design och funktionalitet
  • Sökordsoptimerat texter och bilder

Projektmedlemmar:

Alexandra Holm
Emely Sandström
Julia Pettersson
Moa Wikström
Robert Karles

3 comments on “Terminsprojekt – Kattcafé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *