Upgrade – Steam Machine

I julas fick jag en ny dator i form av en Steam Machine. Steam Machines är pc-konsoler som bygger på Valves Steam OS. Syftet med pc-konsoler är att låta pc-spelandet flytta in i vardagsrummet genom att slå ihop tv-spelande och pc-spelande till ett.

Jag använder min Steam Machine främst till att spela spel men även surfa och kolla på film på. Precis som med en Xbox eller Playstation konsol använder man TV:n som skärm. I nuläget spelar jag med Xbox one handkontroll,  men väntar på Valves egenutvecklade Steam kontroll som släpps i november.

steam-machine-julklapp steam-machine-xbox-one

När jag fyllde 27 år förra veckan fick jag ett nytt moderkort, nätaggregat och en processor till min dator. Här är lite bilder på processen med att skruva isär datorn, byta ut delarna och bygga ihop den igen.

Genom att byta ut moderkort, processor och nätaggregat – kunde vi uppgradera min dator och göra den ännu snabbare. Jag har fått en kraftigt förbättrad FPS (frames per second) och märker stor skillnad när jag spelar.

Spec:

  • Grafikkort: XFX R9 280X 3GB Double Edition
  • Moderkort: MSI Z97I AC
  • Nätaggregat: Corsair 600w PSU
  • Minne: 8gb Kingston ddr3 HyperX 1600mhz
  • Processor: Intel Core i5 4690K 3.5Ghz @ 4.2Ghz
  • Hårddisk: Intel SSD 160GB + HDD 500GB
  • Datorlåda: Raven RVZ01

Läs mer om Steam Machines på IDG.

One thought on “Upgrade – Steam Machine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *