Välkommen

Ända sen jag var liten har jag tyckt om att skriva. Under uppväxten har mitt skrivande tagit sig olika uttryck och former. Från privata tankar i dagböcker med hänglås, bokrecensioner för skoltidningen, texter till den första hemsidan jag gjorde som barn, word dokument som jag skrev ut hemma och satte ihop en egen tidning av (under en period när bestämt ville bli journalist när jag blev stor) till uppsatser i skolan där den fria delen med utrymme för egen analys var det roligaste jag visste.

Idag vill jag inte längre bli journalist, men jag vet att jag vill skriva. Kanske var det därför som jag för några år sedan bestämde mig för att gå en skrivarkurs. En kurs där jag fick utforska mitt eget skrivande och skriva olika typer av texter som poesi, novell och manus. Jag fick öva på att utveckla mitt eget språk och lära mig berättarteknik, hur man skriver dialog, bygger karaktärer och arbetar med miljögestaltning.

När jag sedan började praktisera på en copywriter byrå upptäckte jag en annan typ av skrivande och fick lära mig saker som;

  • Hur man skriver säljande reklamtexter utan att vara för säljande.
  • Vikten av att skriva olika typer av texter beroende på om kunden är en byggfirma, ett hotell eller ett smyckesföretag.
  • Att olika kanaler kräver olika typer av kommunikation, språk och utformning – vilka texter som behövs för att skapa en framgångsrik annons, broschyr, hemsida eller nyhetsbrev.

Hösten 2014 började jag studera på Medieinstitutet där jag läser andra året på utbildningen Webbkommunikatör inom sociala medier. En utbildning som kombinerar det skrivna ordet med kommunikation och teknik, som också är några av mina främsta intressen. På bloggen delar jag med mig av min vardag, livet som student och mina intressen inom områden som kommunikation, teknik och sociala medier.

alexcrystals-lena-oberg

Porträtt av mig och Max, Lena Öberg 2014 ©

4 comments on “Välkommen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *