Webbdagarna 2015

I år var jag för första gången på Webbdagarna i Stockholm. Webbdagarna arrangeras av Internetworld och är ett av Sveriges ledande event för alla som jobbar med digitala kanaler. Jag jobbade dag 1 och var besökare dag 2. Här kommer en sammanfattning :)

Content marketing

Dag 2 på Webbdagarna deltog jag i kunskapsspåret Content marketing. Loren McDonad, VP på IBM företaget Silverpop, inledde och pratade om vikten av content i e-postmarknadsföring.

Sedan var det dags för grymma Clara Henry, Nordens största Youtubestjärna, som pratade om hur man engagerar och hittar rätt innehåll till sin målgrupp och vad företag behöver tänka på kring samarbeten.

Mathias Eriksson, VD på Matter, avslutade med att prata om hur reklam och PR kan integreras och om Zlatans kampanj för World Food Programme.

clara-henry-webbdagarna

Digital marknadsföring

Sedan var det dags för en intressant panel om digital marknadsföring med McDonalds digitala marknadschef Kajsa Dahlberg, Kulturhuset Stadsteaterns kanalansvarig Lydia Kellam och Robert Gunnarsson, ansvarig för Vings sociala kanaler. Under panelen diskuterades bland annat strategi för sociala medier, hur man skapar och återanvänder innehåll och vilka kanaler man som företag ska synas i – och vilka som ska väljas bort.

webbdagarna-internetworld-digital-marknadsforing

Rekrytering via sociala medier

Fredrik Tukk, kommunikationschef Maersk Drilling, berättade om hur företaget genom rekrytering i sociala medier, framgångsrikt lyckades rekrytera 3000 nya medarbetare på kort tid och till en låg kostnad. Maersk Drilling valde bort jobbannonser till förmån för en stark närvaro på den kanal där målgruppen fanns – Facebook. På Facebook satsade man på att bygga varumärket genom storytelling och skapa en dialog med potentiella jobbsökare.

Jessica Semaan – Finding and living your passion

Jessica Semaan, grundare av The Passion Company, arbetade tidigare på Airbnb innan hon valde att följa sin passion och hjälpa andra att göra det samma genom The Passion Company. Jessica avslutade Webbdagarna 2015 och höll en inspirerande keynote om att hitta sin passion och våga följa sina drömmar.

#webbdagarna2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *